Remi 51

Pentru a juca un click pe poza

daca vreti sa recapitulati regulile

Jocul de Remi contine 106 piese: 104 piese cu numere si 2 piese de Jolly. Piesele cu numere sunt impartite in 4 culori: rosu, galben, albastru si negru. Fiecare culoare contine numerele de la 1 la 13 in dublu exemplar.

De asemenea un joc de Rummy mai contine 4 table pe care jucatorii tin piesele in timpul jocului in asa fel incat fiecare jucator poate vedea doar piesele lui.

Jocul poate fi jucat de 2, 3 sau 4 jucatori. La fiecare tura de joc se trage o piesa si se arunca una.

Obiectivul jocului este de a inchide pe tabla

Dupa ce au fost amestecate si intoarse cu fata in jos, piesele sunt grupate in gramezi de cate 7 si asezate pe masa. Va ramane o piesa negrupata care se va intoarce si care va fi Atu-ul. Se numara gramezile in functie de numarul de pe piesa Atu. Se ridica o piesa si se inlocuieste cu Atu-ul intors cu fata in sus. Piesa ridicata se aseaza pe urmatoarea gramada.

Gramada cu piesa in plus merge la primul jucator (cel din stanga dealer-ului) si se continua impartirea pana ce fiecare jucator va avea 2 gramezi. Daca se termina gramezile de dupa Atu se iau gramezi din partea de inceput.

Fiecare jucator isi aranjeaza piesele pe tabla – fiecare are 14 piese exceptand primul care are 15. Din gramezile ramase se vor trage piese in timpul jocului.

Primul jucator (cel care are 15 piese) va incepe jocul prin a arunca jos o piesa care nu ii foloseste. Acea piesa nu va putea fi folosita/trasa niciodata.

Obiectivul jocului este de a aduna piese care sa formeze grupuri valide (suite si formatii). Inainte de a face orice, un jucator trebuie sa inceapa tura tragand o piesa. In finalul turei jucatorul trebuie sa arunce o piesa cu fata in sus. Piesele aruncate se aseaza una dupa alta in sir, in ordinea in care au fost date jos. Piesa aruncata de primul jucator e asezata pe „orizontala” in partea stanga sus si indica inceputul sirului de piese aruncate. Acea piesa nu va putea fi trasa niciodata.

Sunt 2 tipuri de combinatii valide de piese:
Suita sau Sirul – este un grup format din cel putin 3 piese consecutive de aceiasi culoare. Un 1 poate fi folosit pentru a face o suita de tip 1-2-3 sau poate fi asezat dupa 13 pentru a face o suita de tip 12-13-1. Un 1 nu poate fi asezat niciodata in mijlocul unei suite: 13-1-2 nu este o suita valida.

Formatia sau Terta este formata din 3 sau 4 piese cu acelasi numar dar de culori diferite. O formatie este completa cand are 4 piese. O formatie completa nu mai poate fi extinsa.

Jolly
Un Joly pot fi folosit pentru a inlocui orice piesa este nevoie intr-o suita sau formatie. Odata folosit un Jolly va tine locul unei singure piese .

Joc Simplu pe Tabla in care jucatorul alege sa faca suite si formatii pe tabla. Jocul se termina in momentul in care, in afara de piesa de aruncat jos, jucatorul are pe tabla doar suite si/sau formatii.

Nu este obligatoriu ca pe tabla sa se gaseasca cel putin o suita.

Valoarea fiecărei cărți este determinată de compatibilitatea acesteia cu formația de cărți pe care jucătorul încearcă să o creeze. Pentru a scăpa de cărți, jucătorul trebuie să creeze terțe și suite, combinând toate cărțile din mâna sa, cu excepția uneia care va fi decartată. Ultima carte rămasă în mână este folosită pentru a încheia jocul.

Când un jucător reușește să scape de toate cărțile, acesta devine câștigătorul jocului, iar oponenții săi primesc puncte de penalizare, în concordanță cu cărțile rămase în mâinile lor. Punctele de penalizare corespund cu numerele de pe cărți, cu excepția figurilor, care valoarează fiecare câte 10 puncte, As-ul valorează 11 puncte, iar joker-ul valorează 25 de puncte. Punctele de penalizare determină locurile pe care jucătorii se află în cadrul jocului.

Pe parcursul jocului de Remi 51, fiecare jucător are două opțiuni de a juca. Prima este aceea de a etala cărțile progresiv și de a reduce riscul de a ramâne astfel cu un număr mare de puncte de penalizare, în cazul în care oponentul câștigă. A două opțiune este aceea de a etala toate cărțile deținute deodată. Această mișcare poartă numele de „Going Remi” sau „Remi”, și se caracterizează prin faptul că oponenții vor primi puncte de penalizare extra, pe lângă punctele de penalizare corespunzătoare cărților lor. În Remi 51, puteți realiza prima etalare doar dacă valoarea cărților pe care doriți să le etalați este egală cu sau mai mare de 51.

Remi e un super joc dar ce zici de un joc de strategie?

Vrei sa cuceresti universul? Sa cutreieri galaxii indepartate si pline de mister? CLICK AICI

Sau cauti biruinta in lumea plina de farmec dar si de pericol a Evului Mediu? UN SIMPLU CLICK

EVIDENT TOTUL PE GRATISSSS

Un gând despre „Remi 51

  1. multumesc pentru aceste informatii ,o sa joc remi online daca este gratis.este un jos frumos si ma simt bine atunci cand jo,acest joc minunat.cu multumiri si stima marcela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s